Ty Leblanc Band

Ty Le BlancTy Le Blanc kommer opprinnelig fra El Paso, Texas.

Hennes musikalske karriere startet allerede som 5-åring i kirkekoret, hun lærte seg tidlig å spille saxofon og piano, og allerede som 11-åring begynte hun å komponere egne sanger.

Gjennom årene har hun reist og spilt med mange band over hele USA. Hennes musikalske repertoar dekker et bredt spekter av sjangere fra blues, jazz og R&B til country, alternativ rock, pop, reggae …. Det er ikke bare en sanger i henne, men også en forfatter, arrangør, utøver og produsent. Hennes ønske om å lære og innlemme musikk fra hele verden har ført henne til Venezia, hvor hun for tiden jobber med eget band – og noen ganger med andre band og musikere.

Vi (Lillian, jeg og venner) ble invitert til en intimkonsert med henne på en vingård i Umbria, Italia: Castello Monte Vibiano, i september 2014. Invitasjonen sa «blues-konsert», men det vi fikk servert var soul på et høyt plan – som også touchet litt inn på blues og jazz. Hun sang stort kjent kjente sanger som Hit The Road Jack, The House of the Rising Sun, men jeg suntes det virkelig toppet seg når hun tro til med den gamle Etta James-låten I’d Rather Go Blind – men en innlevelse som kunne trekke frem en tåre hos en hvilken som helst hardbarket person.

Vi kjente ikke til henne og bandet hennes fra før, men hun imponerte virkelig med sin stemmeprakt, og at musikerne i bandet hennes er fremragende gjorde slett ingen ting….

Kameraet var selvsagt med, men lysforholdene var forferdelige: 2 spot-er på gulvet: ett knall rødt lys og et blått, så de er noe dempet i bildebehandlingen. Ellers var det en «vanlig» opplyst kantina vi var i.

12 elementet(r)